Dostupni linkovi

Rajner Viland: Nemačka će nastaviti da podržava Kosovo 


Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

Potpredsednik Evropskog parlamenta Rajner Viland je danas u Prištini izjavio da će Nemačka nastaviti da podržava Kosovo u ekonomskom aspektu i njegovoj evroatlantskoj perspektivi.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera Kosova Ramuša Haradinaja, prenosi agencija Beta, tokom susreta sa nemačkim parlamentarcima se razgovaralo o nedavnim političkim događajima u zemlji i regionu, kao i o mogućnosti povećanja saradnje dve zemlje.

„Premijer Haradinaj je obavestio nemačku delegaciju o prioritetima Vlade, sa naglaskom na ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mesta, za ispunjavanje reformi uopšte i kriterijume za viznu liberalizaciju, posebno jačanje vladavine reda i zakona i za važne procese kroz koje Kosovo prolazi. Među temama sastanka bile su liberalizacija viznog režima, evroatlantski put Kosova, jačanje međunarodnog subjektiviteta države Kosovo i postizanje konačnog pravno obavezujućeg sporazuma između Republike Kosovo i Srbije“, kaže se u saopštenju Vlade Kosova.

Haradinaj se zahvalio Vilandu i nemačkoj državi za kontinuiranu podršku koju su dali i nastavljaju da daju Kosovu u svakom trenutku.

„Njegov dolazak na Kosovo, sa delegacijom političkih predstavnika CDU-a iz Baden Viertemberga, stručnjaka za preduzetništvo i obrazovanje, svedočanstvo su našeg opredelenja za unapređenje ovog partnerstva", rekao je Haradinaj.

XS
SM
MD
LG