Dostupni linkovi

Demokratska partija Kosova će isključivati članove protiv kojih postoje optužnice


Kadri Veselji
Kadri Veselji

Predsednik vladajuće Demokratske partije Kosova Kadri Veselji doneo je odluku da se članovi ove partije koji se nalaze na javnim funkcijama, a protiv kojih postoje optužnice u vezi zloupotrebe položaja, korupcije ili nepotizma, odmah oslobode funkcije.

Kazao je da je o ovakvoj odluci razgovarao sa takvim zvaničnicima i obavestio ih da oslobode službene dužnosti koje su do sada imali.

Na konferenciji za novinare u sredu Veselji je zatražio da isto urade i oni koji su izabrani glasom naroda.

„Demokratska partija Kosova neće kandidovati osobe protiv kojih postoji optužnica u vezi sumnje o zloupotrebi službene dužnosti, korupciji ili nepotizma, na ni jednoj javnoj funkciji. Neće podržati takve kandidate ni iz drugih partija. Takođe, izabrana lica u upravnom odboru Demokratske partije Kosova a protiv kojih postoje takve optužnice, treba da obustave svoje pozicije do konačne presude“, dodao je Veselji.

Veselji je kazao da nije dovoljno da se borba protiv korupcije vodi samo deklarativno, već da je potrebno konkretno delovanje.

Kazao je da je počeo sa svojom partijom i poručio da će ovaj standard uspostaviti i u „ostalim segmentima“.

Ova odluka, kako je dodao, ne prejudicira krivicu zvaničnika ove partije koji su u sudskim procesima, već se pruža mogućosti pravosuđu da odradi svoj posao.

Na osnovu podataka pravosudnih organa, u Vladi Kosova najmanje je dvoje visokih zvaničnika Demokratske partije Kosova protiv kojih postoji sudska procesura, dok je u Skupštini nekoliko poslanika koji su pod istragom.

Veselji je početkom ove nedelje ponovo izabran za predsednika Demokratske partije Kosova, i tada je obećao da će da se angažuje u borbi protiv korupcije, nepotizma i zloupotrebe položaja.

XS
SM
MD
LG