Dostupni linkovi

UNS: Zastrašivanje novinarke zbog izjave za RSE


Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović pred početak zasedanja Komisije za ocenu medijskih projekata namenjenih osobama sa invaliditetom pokušao je da zastraši predstavnicu Udruženja novinara Srbije (UNS) u toj komisiji Draganu Pejović zbog prošlonedeljne izjave za Radio Slobodna Evropa (RSE), saopštio je UNS.

Pejović, predsednica Izvršnog odbora UNS-a, rekla je da ju je Gajović pozvao u svoj kabinet, gde je „izuzetno neprijatnim tonom" i sa namerom da je uplaši kritikovao njenu prošlonedeljnu izjavu za RSE.

Pejović je za RSE rekla da je Ministarstvo kulture i informisanja tek nakon reagovanja UNS-a objavilo predlagače članova komisija za ocenjivanje medijskih projekata i da je pitanje zašto to nije učinilo pre, kao i da to dovodi u sumnju kredibilnost komisija, piše u saopštenju.

U saopštenju UNS-a se navodi i da je Gajović Dragani Pejović rekao da ga je „baš briga šta misli UNS", da nije objavio predlagače članova komisija zato što je to od njega tražilo Udruženje, već zato što je on čovek „širokih shvatanja", a da UNS sve to radi da bi na njegovo mesto došao generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

Iz UNS-a navode i da će posle incidenta koji je napravio državni sekretar obratiti još više pažnje na pristigle projekte i o svakom eventualnom novom pritisku na članove komisija i pokušaju da se novac građana da sumnjivim projektima odmah obavestiti javnost.

Gajović je ocenio da je saopštenje UNS-a "izrazito tabloidnog naslova i sadržaja", te upitao da li se Udruženje u nemoći "odlučilo da se prikloni konceptu upravo tabloida koji stvaraju afere, jer nemaju druga sredstva za skretanje pažnje na sebe".

XS
SM
MD
LG