Dostupni linkovi

Zavod za obrazovanje Srbije: Test protekao bez nepravilnosti


Protest osnovaca u Beogradu
Protest osnovaca u Beogradu

Kombinovani test koji su učenici danas polagali za upis u srednje škole u Srbiji protekao je bez problema i nije bilo bojkota koji je najavio deo osnovaca nakon što je za 20. jun odložen ispit iz matematike, izjavila je za RSE Dragana Stanojević, rukovodilac Centra za ispite u republičkom Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

„Mi nemamo informaciju da su učenici odustali od polaganja kombinovanog testa. Što se tiče nas i nastavnika sa kojima smo kontaktirali danas do 11 časova, testiranje u školama je sprovedeno u uobičajenom toku, znači da nije bilo nikakvih nepravilnosti“, rekla je Stanojević.

Ona je saopštila da je Zavod komisijama u školama poslao ključeve za pregledanje kombinovanog testa, koje su počele sa proverom rezultata.

„Ukoliko imaju neke probleme u tom procesu komisije će pozvati Zavod i dobiti odgovore na eventualne nedoumice koje budu imali u vezi sa učeničkim odgovorima“, navela je Stanojević.

Od 9 do 11 sati đaci osmog razreda polagali su kombinovani test iz istorije, geografije, fizike, biologije i hemije. Ispitne testove, u koje spadaju i srpski jezik i matematika, priprema Zavod za vrednovanje kvaliteta. Samo ako je učenik polagao sva tri testa završnog ispita smatra se da je završio osnovnu školu.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG