Dostupni linkovi

Efikasna i kvalitetna saradnja policija Srbije i Crne Gore


Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, Nebojša Stefanović i Mevludin Nuhodžić, ocenili su u ponedjeljak da je saradnja policija dve zemlje na suzbijanju organizovanog kriminala "kontinuirana, efikasna i kvalitetna".

Navodeći da kriminalci iz Srbije i Crne Gore blisko sarađuju u organizaciji trgovine narkoticima i izvršenja drugih krivičnih dela, Stefanović je posle sastanka u Beogradu naveo da pripadnici kriminalističkih policija dve zemlje brzo razmenjuju informacije koje su kako je rekao, važne za otkrivanje krivičnih dela.

"Dobro je što policije Srbije i Crne Gore jako brzo i efikasno otkrivaju krivična dela, razmenjuju informacije, pronalaze dokaze i trude se da kriminalce pošalju u zatvor. Prethodnih nekoliko dana smo blisko saradjivali na otkrivanju kriminalaca koji su izvršili najteža krivična dela na teritoriji i Srbije i Crne Gore", rekao je Stefanović, a preneo MUP.

Ministri su razgovarali o daljoj saradnji u cilju zaustavljanja šverca narkotika, robe, kao i prelazaka kriminalaca sa teritorije jedne države na drugu kao i o mogućnosti izgradnje zajedničkog graničnog prelaza u Boljarima gde treba da prođe buduća deonica autoputa od Srbije ka Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG