Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Brnabić u Banjaluci: Saradnja Srbije i RS na visokom nivou


Ana Brnabić na konferenciji "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak", Banjaluka

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić u Banjaluci je učestvovala na Regionalnoj konferencija "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak", a sastala se i sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Iz Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike Srpske saopšteno je da su Cvijanović i Brnabić izrazile zadovoljstvo zbog toga da je gotovo u svim oblastima društvenog života postignut napredak u međusobnim odnosima, u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

Cvijanović je istakla da je institucionalna saradnja Republike Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou, te izrazila zadovoljstvo što se zajednički projekti realizuju predviđenom dinamikom.

One su istakle da je neophodno dalje jačanje veza na institucionalnom, ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je novinarima da Vlada Srbije nema saznanja o zloupotrebi sredstava koja je donirala opštini Srebrenica.

"Kada je reč o Srebrenici, ali i o ostalim opštinama, sve radimo sa našim partnerima iz Vlade Republike Srpske. Nismo tu da kontrolišemo utrošak sredstava, a sve što sam imala priliku da vidim kazuje da su upotrebljena na najbolji način", rekla je Brnabić.

Najavila je i da će Srbija početkom jula početi sa izgradnjom dionice od Kuzmina do Sremske Rače dijela autoputa Beograd-Sarajevo.

XS
SM
MD
LG