Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Gruevski negira da je iz Skoplja pobegao u prtljažniku


Nikola Gruevski

Odbegli bivši premijer Nikola Gruevski negirao je preko Fejsbuka tvrdnju premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva da je iz Skoplja u Albaniju prebegao u prtljažniku automobila.

U tekstu na svojoj fejsbuk stranici, Gruevski, koji je dobio politički azil u Mađarsku, gde je pobegao da bi izbegao zatvorsku kaznu u domovini, optužio je Zaeva da "laže čim otvori usta".

"Ja znam da mi u životu nikad nije palo na pamet da uđem u prtljažnik iz bilo kojeg razloga. Istinu zna i Zaev. Istina je da sam otišao vema lako i jednostavno", napisao je Gruevski.

Zaev je u intervjuu nemačkom "Frankfurter algemajne cajtungu" rekao da je Gruevski pobegao iz Skoplja ka Albaniji skriven u prtljažniku automobila.

"Sada znamo kao je pobegao. Gruevski se liftom spustio u podrum zgrade i tamo se sakrio u prtljažnik automobila, kojim je izveden iz zemlje. U Albaniji ga je čekalo drugo, mađarsko diplomatsko vozilo", rekao je Zaev.

Gruevski je 11. novembra prošle godine pobegao u Mađarsku da bi izbegao izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne, a ubrzo je u Budimpešti dobio politički azil.

Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore vode protiv Gruevskog još četiri krivična postupka zbog kriminala u vreme dok je bio premijer, od 2006. do 2016. godine.

XS
SM
MD
LG