Dostupni linkovi

Putin: Sarađujemo i sa SAD po pitanju Avganistana


Napdi bombaša samoubica u Avganistanu su skoro svakodnevni
Napdi bombaša samoubica u Avganistanu su skoro svakodnevni

Moskva sarađuje sa mnogim državama, uključujući SAD, u naporima da se pronađe rješenje za pitanje Avganistana, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

On je u izjavi za Televiziju "Mir" rekao da je Rusija zainteresovana za pitanja Bliskog istoka, kao i sve ostalo što je povezano sa nuklearnim programom Irana i Sjevernom Korejom.

"Pomno pratimo razvoj događaja u Avganistanu. Usput, s tim u vezi, nastavljamo prilično plodnu saradnju sa mnogim zemljama, uključujući SAD, koje ulažu napore u održavanju situacije u Avganistanu", istakao je Putin.

Putin ja napomenuo da Moskva daje lični doprinos naporima za rješavanje pitanja Avganistana i izrazio je nadu da će međunarodna saradnja dati pozitivne rezultate, prenio je TASS.

Predsjednik Rusije govorio je za televiziju "Mir", pred samit Konferencije za interakciju i mjere za izgradnju povjerenja u Aziji /CICA/, koji se održava sutra i u subotu, 15. juna, u tadžikistanskoj prijestonici Dušanbeu.

Putin je dodao da je plan i program predstojećeg samita "prilično težak".

Konferencija je plod inicijative bivšeg predsjednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva i predstavlja platformu na kojoj lideri mogu da se okupe i razgovaraju o razvoju događaja na području Azije.

Forum je osnovan kako bi se osigurali mir, bezbjednost i stabilnost u Aziji. Na Konferenciji učestvuje 27 zemalja regiona, a još devet zemalja i pet međunarodnih organizacija, uključujući UN, imaju status posmatrača.

XS
SM
MD
LG