Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crkva bombardovana u napadu u Šri Lanki ponovo otvorena


Crkva sv. Antuna, Colombo

Bombardovana Katolička crkva u Šri Lanki je danas posvećena molitvom za snažnog nacionalnog vođu da kazni one koji su odgovorni za napade na Uskrs u kojima je poginulo 258 ljudi, prenosi AFP.

Govoreći na novoobnovljenoj Crkvi sv. Antuna u Colombu, čelnik rimokatolika u Šri Lanki izjavio je kako postoje sumnje da bi se otok mogao izvući iz krize nakon koordinisanih bombaških napada samoubice 21. aprila.

Najmanje 54 osobe ubijene su u crkvi, gdje su hiljade ljudi, uključujući vodeće političare, prisustvovale posebnoj trojezičnoj službi.

"Ono što trebamo je vodstvo koje će raditi za zemlju, a ne za njih same. Vođa s okosnicom koji neće zaštititi krivca, vođa koji se ne boji kazniti zločince", rekao je nadbiskup iz Colomba, kardinal Malcolm Ranjith.

"Postoje neke sumnje, i ovdje i u inostranstvu, o tome da li imamo snažno vodstvo koje će nas izvući iz krize", dodao je nadbiskup Colomba.

Njegova izjava uslijedila je nakon što se predsjednik Maithripala Sirisena suočio s ozbiljnim kritikama da on, kao ministar obrane, zakona i reda, nije reagirao na upozorenja o napadima na Uskrs.

XS
SM
MD
LG