Dostupni linkovi

Crna Gora i Kosovo igrali neriješeno, smijenjen Tumbaković


Fudbalska reprezentacija Crne Gore remizirala je večeras u Podgorici protiv Kosova 1:1 (0:1), u utakmici trećeg kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmica Crna Gora - Kosovo igrana je bez selektora crnogorske reprezentacije Ljubiše Tumbakovića i dva igrača - Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, koji su inače rođeni u Srbiji i igraju za Crvenu Zvezdu.

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) na vanrednoj sjednici održanoj nakon utakmice, jednoglasno su odlučili da smijene dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubišu Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na utakmici Crna Gora - Kosovo, što je ocijenjeno kao "neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definisanih ugovorom". Izrazili su i ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile fudbal i sport, navodi se u saopstenju FSCG.

Selektor kosovske reprezentacije Bernar Šalan izjavio je nakon utakmice da je meč bio fer plej te da je pobijedio fudbal. Na pitanje da li je znao šta se dešava u reprezentaciji Crne Gore rekao je da do sat vremena prije meča nije znao: "Ništa o tome ne mogu da kažem, ja mogu da pričam o fudbalu, politika nije moj posao“.

Meč između Crne Gore i Kosova na stadionu pod Goricom igrao se bez prisustva publike, zastava, navijačke koreografije i skandiranja. Razlog je incident na prethodnoj kvalifikacionoj utakmici protiv Engleske, kada je dio navijača vrijeđao tamnoputog igrača ostrvskog tima, a UEFA kaznila Crnu Goru sa jednim mečom igranja bez publike.

XS
SM
MD
LG