Dostupni linkovi

Moskalkova o slučaju Krasnoščekov: Pokrenuli smo krivični postupak


Visoka poverenica za ljudska prava Ruske Federacije Tatjana Moskalkova tokom posete Beogradu
Visoka poverenica za ljudska prava Ruske Federacije Tatjana Moskalkova tokom posete Beogradu

„Rusija je pokrenula krivični postupak zbog prebijanja našeg državljanina i saradnika misije Ujedinjenih nacija na Kosovu Mihaila Krasnoščekova“, izjavila je danas Visoka poverenica za ljudska prava Ruske Federacije Tatjana Moskalkova, koja boravi u poseti Beogradu.

Moskalkova je rekla da se nada da će slične mere preduzeti i Srbija, kao i da računa na pomoć srpskih nadležnih organa u prikupljanju dokaza.

Moskalkova boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje se sastala sa Zaštitnikom građana Srbije Zoranom Pašalićem i potpredsednikom Skupštine Srbije Đorđem Milićevićem.

Mihail Krasnoščekov je ruski državljanin, radnik UNMIK-a na Kosovu, koga je zajedno sa 19 pripadnika policije (od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti) uhapsila kosovska policija 28. maja 2019. Policijski službenici uhapšeni su, prema rečima zvaničnika Inspektorata policije Kosova, zbog „uključenosti u kriminalne radnje, učestvovanja u kriminalnoj grupi, zloupotrebe položaja, krijumčarenja robe i davanja mita.“

XS
SM
MD
LG