Dostupni linkovi

Tramp stigao u trodnevnu posetu Velikoj Britaniji


Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u pratnji supruge Melanije stigao je danas u trodnevnu službenu državnu posetu Velikoj Britaniji.

Tramp će se susresti sa članovima kraljevske porodice, a očekuje se da će tokom susreta sa odlazećom premijerkom Terezom Mej razgovarati o klimatskim promenama i kineskoj firmi Huavei.

Kraljica Elizabeta će biti domaćin državnog banketa u Bakingemskoj palati u ponedeljak uveče za predsednika i prvu damu SAD Melaniju Tramp.

Povodom Trampove posete planirani su protesti širom Velike Britanije - uključujući skupove u Londonu, Mančesteru, Belfastu, Birmingemu i Notingemu.

Uoči posete Tramp je za britanski The Sun rekao da podržava kandidata torijevaca Borisa Džonsona u trci za sledećeg britanskog premijera.

Naglasio je i da bi konzervativci pogrešili ako ne bi uključili jednog od lidera kampanje za izlazak iz EU Najdžela Faraža u pregovore sa Briselom, nakon njegovog uspeha na prošlomesečnim izborima za Evropski parlament.

“Mnogo volim Najdžela. Ima mnogo da ponudi, pametan je. Neće da ga uključe, ali samo pomislite kako bi dobro prošli kad bi to uradili", naglasio je Tramp.

XS
SM
MD
LG