Dostupni linkovi

U Tuzli zbog poplava proglašeno stanje prirodne nesreće


Poplave u Tuzli 2013. godine
Poplave u Tuzli 2013. godine

U protekla 24 sata prijavljeno je aktiviranje desetak klizišta na teritoriji grada Tuzle. Vatrogasna jedinica grada Tuzla je u protekla 24 sata imala je 17 tehničkih intervencija na crpljenju vode, pročišćavanju začepljenih šahtova.

Također, gradonačelnik Jasmin Imamović je na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, proglasio stanje prirodne nesreće zbog poplava.

I gradonačelnik Gračanice Čelić doneo je odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće uslijed poplava na području dijela Grada Gračanice.

Tokom subote iz korita su se izlile rijeke Šibošnica i Gnjica, te drugi lokalni vodotoci koji su uzrokovali poplave u više naselja u općini Čelić.

Poplavljeno je oko 40 stambenih i stotinjak pomoćnih objekata, te velika površina poljoprivrednog zemljišta sa zasadima jagoda i drugih poljoprivrednih kultura.

Kako su meteorolozi prognozirali nastavak padavina sve do narednog vikenda, u Tuzli strahuju od novih šteta pa su počeli sprovoditi dodatne mere pripravnosti.

Zbog izlivanja vode otežan je promet na saobraćajnicama na krajnjem severu BiH.

Lokalni mediji izvestili su i da je reka Lašva dosegnula kritičan nivo, pa je kod mesta Busovača vodeni talas odneo jedan stariji most.

XS
SM
MD
LG