Dostupni linkovi

Dvanaest mrtvih u Virdžinija Biču


Dvanaest osoba je ubijeno a šest je ranjeno u pucnjavi u zgradi opštine u mestu Virdžinija Bič, saopštila je policija savezne američke države Virdžinije.

Šef gradske policije Džejms Servera saopštio je da je policija ubila napadača, koga je opisao kao "razočaranog i nezadovoljnog" dugogodišnjeg radnika gradske komunalne službe, javlja Glas Amerike.

On je izjavio da je napadač otvorio vatru i počeo da nasumice puca u radnike unutar zgrade za komunalne operacije u opštinskom kompleksu Virdžinija Biča.

Šef policije dodao je da je među ranjenima jedan policajac, ali da je preživeo napad. Kako je naveo, istraga tek počinje ali policija za sada veruje da napadač nije imao pomagače.

"Činjenica da se policija odmah suočila sa osumnjičenim i da on više nije među živima znači da naši sugrađani mogu da večeras mirno spavaju", poručio je Džejms Servera.

"Ovo je najteži dan u istoriji Virdžinija Biča", izjavio je na istoj konferenciji za medije gradonačelnik Bobi Dajer. "Žrtve su naši prijatelji, kolege, susedi...".

Bela kuća je saopštila da je predsednik Tramp obavešten o pucnjavi i da prati situaciju.

Guverner Virdžinije Ralf Nortam otputovao je za Virdžiniju Bič kako bi ponudio lokalnoj zajednici punu podršku državnih vlasti.

“Ovo je neshvatljivo, besmisleno nasilje", saopštio je.

Senator iz Virdžinije Mark Vorner izjavio je: "Užasnut sam time što se dogodilo u Virdžinija Biču."

Senator Tim Kejn na Tviteru je izrazio saučešće svima pogođenim ovom tragedijom.

XS
SM
MD
LG