Dostupni linkovi

Fabrici: Poruka Srbiji da bude brža i posvećenija


Proces pristupanja ne može da ima rok: Sem Fabrici
Proces pristupanja ne može da ima rok: Sem Fabrici

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je danas da izveštaj Evropske komisije pokazuje da je Srbija napredovala, pogotovo što se tiče ekonomskih reformi, ali da postoji čitav niz reformi koje moraju da se nastave.

On je za Radio televiziju Srbije (RTS) posebno istakao vladavinu prava, kako je kazao, gde nema dovoljno napretka i tu je potrebno uraditi više.Poruka za Srbiju je da mora da se kreće napred, da bude brža, posvećenija i fokusiranija, rekao je Fabrici RTS-u.

Što se tiče 2025. godine kada se očekuje da Srbija pristupi EU, Fabrici je rekao da po definiciji proces pristupanja ne može da ima rok.

"Ne možete da očekujete da će do određenog trenutka svi kriterijumi biti ispunjeni, 2025. godina – mi smo je zvali kao indikativni datum koji je Кomisija postavila kako bi se realizovale određene reforme. Takodje, pre par godina Кomisija je rekla da, ako se pogleda situacija, da može tako da bude, ali ne mora da znači da će tako i biti", naveo je Fabirci.

On je podsetio da su izveštaj Evropske komisije dobile i druge zemlje pregovarači u regionu i istakao da se njena procena zasniva na zaslugama svake zemlje i da svaki partener ima svoju putanju.

XS
SM
MD
LG