Dostupni linkovi

MUP Srbije: Dijana Hrkalović više neće biti na poziciji državnog sekretara


Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije Dijana Hrkalović od sutra više neće obavljati ovu funkciju u MUP-u, zbog drugih obaveza koje će preuzeti u narednom periodu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz odeljenja za medije MUP-a. Saopštenje je medijima dostavljeno u utorak.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović se, kako stoji u saopštenju, zahvalio Dijani Hrkalović na njenoj ogromnoj posvećenosti na unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je takođe istakao da je u prethodnih pet godina Hrkalović pružila veliki doprinos reformi Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i u borbi protiv kriminala i korupcije, što potvrđuju rezultati koje MUP postiže.

Dijana Hrkalović je u MUP došla aprila 2014. godine na mesto zamenika šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, odakle je 2015. godine prešla u Upravu kriminalističke policije na mesto sekretara UKP-a.

Za državnog sekretara MUP izabrana je 20. jula 2017. godine.

Pažnju medija privukla je tokom lokalnih izbora u opštini Lučani, u centralnoj Srbiji, održanih 16. decembra 2018. godine. Tada se na licu mesta pojavila nakon incidenta tokom kog su privođeni opozicioni aktivisti. Na izborima je pobedila Srpska napredna stranka, partija predsednika države Aleksandra Vučića.

Takođe, Hrkalović je tužila lidera opozicionog Pokreta slobodnih građana Srbije, glumca Sergeja Trifunovića, pošto je na mitingu u Knjaževcu, na istoku Srbije, pre tri meseca, citirao natpise iz nekih medija po kojima je bila bliska sa jednom od osoba iz kruga oko Aleksandra Stankovića, poznatijeg pod nadimkom Sale Mutavi, koji je pod nerasvetljenim okolnostima ubijen oktobra 2016. godine u Beogradu. Sudski proces po tužbi Hrkalović je u toku.

Pozicija državnog sekretara je najvažnija pored pozicije ministra. U saopštenju policije se ne navodi zbog kojih obaveza Hrkalović odlazi sa pozicije.

XS
SM
MD
LG