Dostupni linkovi

Privođenja tokom policijske akcije u Mitrovici


Sirene u Severnoj Mitrovici
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00

Policija Kosova u saradnji sa Policijskim inspektoratom sprovodi operaciju tokom koje je do sada uhapšeno nekoliko policijskih zvaničnika i nekoliko građana, saopšteno je iz Policije Kosova.

"I pored oružane rezistencije u Severnoj Mitrovici, policijska akcija i dalje traje, uključujući hapšenje i kontrola nekoliko lokacija koje su rezultovale konfiskacijom relevantnih dokaza uključujući dugačko oružje", dodaje se u saopštenju.

Istovremeno, Radio-televizija Srbije (RTS) javlja da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj saopštio je da je policijska akcija na severu uperena protiv pojedinaca koji su uključeni u krijumčarenje, organizovani kriminal i ostala kriminalna dela.

"Nekoliko osoba uključenih u ova dela su carinski zvaničnici, policajci ali i obični građani. Akcija se odvija uspešno u opštinama na severu Kosova. Kao premijer, potvrđujem da se radi o sprovođenju zakona i ništa drugo. Pozivam Srbe na severu da očuvaju mir i poštuju zakon", dodao je on na Facebook objavi.

Jutrošnjoj akciji policije je prethodila višemesečna istraga Policijskog inspektorata Kosova, Policije Kosova i Specijalnog tužilaštva Kosova, a koja je rezultovala da postoji osnovana sumnja uključenosti nekoliko policijskih zvaničnika i pojedinih građana u krivična dela kao što su: "Krijumčarenje robom", "Zloupotreba zvanične pozicije", "Davanja mita", "Zabranjena trgovina", i dr.

Policija je dodala da operaciju sprovodi Policija Kosova u saradnji sa Policijskim inspektoratom i uz asistenciju ostalih relevantnih jedinica za sprovođene naredbe Osnovnog suda u Prištini.

Tokom operacije, na severu su se čule sirene.

XS
SM
MD
LG