Dostupni linkovi

Antić: Razgraničenje sa Albancima u najboljem interesu Srbije


Funkcioner SPS Aleksandar Antić na bilbordu za lokalne izbore u februaru 2018.
Funkcioner SPS Aleksandar Antić na bilbordu za lokalne izbore u februaru 2018.

Ministar energetike i član rukovodstva Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić izjavio je u ponedeljak da bi Srbija dobila trajno i stabilno rešenje za Kosovo, ukoliko bi bio sproveden koncept razgraničenja Srba i Albanaca, koji zastupa predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„To je inicijativa koja pruža Srbiji realne šanse da iz višedecenijskog kriznog i konfliktnog pitanja izađe tako da očuva svoje vitalne interese i interese svog naroda. Reč je o naporu predsednika Vučića da kosovsko pitanje bude rešeno na način kojim Srbija neće biti ponižena i kojim će dobiti više nego što je to slučaj danas, naročito kada je u pitanju status Srba na Kosovu i Metohiji“, izjavio je Antić za Betu.

Prema njegovim rečima, jedan od dokaza da koncept razgraničenja zaista brani interese Srbije i srpskog naroda je i „činjenica da nailazi na protivljenje svih političara u Prištini, koji u politici predsednika Vučića prepoznaju opasnost za svoje maksimalističke i nerealne ciljeve“.

Antić je rekao i da interesima Prištine „ide na ruku ideja o takozvanom zamrznutom konfliktu i odlaganju rešenja kosovskog pitanja, koja se nažalost često čuje i u Srbiji, ali to nije, niti će biti politika ove vlade i predsednika Vučića“.

Navodeći da razgraničenje Srba i Albanaca od početka podržava i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, Antić je rekao da je to koncept koji zaslužuje punu podršku cele Vlade Srbije.

„Zbog toga pozivam i ostale kolege u Vladi da mu daju snažnu podršku i na taj način jedinstveno zastupamo koncept koji je u najboljem interesu i Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Antić.

Skupština Srbije raspravljaće danas popodne o Kosovu, a poslanicima će se obratiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

XS
SM
MD
LG