Dostupni linkovi

Ruski FSB ubio dva čovjeka osumnjičena za terorizam


Ilustracija
Ilustracija

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da su njeni pripadnici ubili dvojicu muškaraca osumnjičenih za planiranje terorističkog čina u regionu Vladimir, istočno od Moskve.

Nacionalni antiteroristički komitet (NAK) je saopštio u srijedu da su dvojica osumnjičenih bili utvrđeni u jednoj privatnoj kući u gradu Kolčugino oko 180 kilometara istočno od Moskve.

Prema NAK-u osumnjičeni su odbili da se predaju i otvorili su paljbu na pripadnike FSB, koji su ih ubili u uzvratnoj vatri.

Navode je nemoguće nezavisno potvrditi, ali je obrazloženje slično svim prethodnim koji se tiču osumnjičenih militanata i ruskih službi bezbjednosti.

NAK je takođe naveo da su oružje i municija, ručno rađena eksplozivna naprava i ekstremistička literatura pronađeni u kući u kojoj su bili smješteni.

Osumnjični muškarci, prema tvrdnjama ruskih službi bezbjednosti, bili su članovi terorističke grupe koja je imala konekcije sa stranim državama i planirali su terorističku operaciju, ali nijesu dali više detalja o tome.

XS
SM
MD
LG