Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Potvrđena druga optužnica protiv Mamića, očekuje se izručenje iz BiH


Zdravko mamić

Na Županijskom sudu u Osijeku danas je potvrđena druga optužnica protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika.

Mamić, njegov sin Mario, brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, biznismeni Sandro Stipančić i Igor Krota, te menadžer Nikky Artur Vuksan terete se da su u sklopu zločinačkog udruženja oštetili Dinamo za oko 27 milijuna eura.

Optužnica Mamića tereti da je od decembra 2004. do decembra 2015. godine zajedno sa ostalim optuženima sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih kompanija, te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača oštetili klub.

Podsjetimo, Mamić je u junu prošle godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 15,5 milijuna eura iz Dinama. Neposredno uoči izricanja presude Mamić je pobjegao u BiH i u Međugorje se nalazi i danas.

Zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković potvrdio je kako će se tražiti Mamićevo izručenje i to sukladno sporazumu koji je Hrvatska potpisala s BiH.

"Očekujemo da ćemo Zdravka Mamića uskoro vidjeti u Hrvatskoj", rekao je Mišković pred novinarima.

XS
SM
MD
LG