Dostupni linkovi

Siniša Mali o doktoratu: Taj proces je za mene završen


Siniša Mali, ministar financija Srbije
Siniša Mali, ministar financija Srbije

Taj proces je za mene završen, rekao je ministar finansija Srbije Siniša Mali povodom prikupljanja potpisa za žalbu na njegov doktorat koja je tokom prikupljana u holu rektorata Univerziteta u Beogradu.

„Stručna komisija je ta koja daje ocenu, ona je svoje rekla. Podsetiću vas to je treća komisija koja je dala istu ocenu i koju je prihvatilo nastavno naučno veće Fakulteta organizacionih nauka. Verujem u Beogradski univerzitet, verujem u sebe, verujem u svoje znanje“, rekao je ministar finansija Mali.

Žalbu su sastavili profesor Raša Karapandža sa Univerziteta EBS u Nemačkoj i profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić sa Univerziteta Union u Beograd. Potpisnici očekuju da Univerzitet uskrati izdavanje doktorske diplome Siniši Malom.

Profesor Karapandža je pre pet godina doveo u pitanje doktorat tadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog, optuživši ga za plagijat. Etička komisija Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu zaključila je da doktorat ministra Malog nije plagiran u dovoljnoj meri da bi bio osporen.

To stoji u izveštaju koji je zaveden sa pečatom FON-a od 3. aprila ove godine, a koji je 8. maja usvojilo i nastavno-naučno veće tog fakulteta.

“Mislim da su ljudi videli i razumeli u potpunosti o čemu se sada ovde radi”, rekao je Mali povodom podnošnja žalbe na ovaj nalaz Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta.

„Sačekaćemo sada i ovaj proces. Neka rade. To je potvrda neke demokratije i da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje“.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta ima rok od 120 dana da donese odluku o žalbi. Jedna od opcija je da Univerzitet vrati predmet na odlučivanje FON-u.

XS
SM
MD
LG