Dostupni linkovi

Zvaničnik SAD: Srbija dobro brani granice Evrope od terorizma


Koordinator za antiterorizam u Birou protiv terorizma i nasilnog ekstremizma Stejt departmenta Nejtan Sejls ocenio je danas da Srbija "dobro brani granice Evrope od terorizma".

On je tokom razgovora sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem u Vašingtonu pohvalio rad srpske policije i ocenio da Srbija daje "pun doprinos" borbi protiv terorizma, preneo je MUP.

Sejls je dodao da će SAD pomoći unapređenju kapaciteta MUP-a Srbije u borbi protiv terorizma dok je ministar Stefanović kazao da je Srbija "pouzdan partner" u borbi protiv terorizma kao i da je učesnik Globalne koalicije u borbi protiv “Islamske države”.

Govoreći o povratku boraca sa stranih ratišta, Stefanović je naveo da se na Kosovo vratilo "stotinjak ljudi" koji kako je ocenio, predstavlju "stalnu opasnost za bezbednost u čitavom regionu".

"Ljudi koji se vrаćаju sа rаtištа držаvljаni su nekih od zemаljа regionа, pа i nаše zemlje, i bez obzirа nа to što ćemo dа prikupimo dokаze i pokušаti dа ih osudimo nа dugogodišnje zаtvorske kаzne, pitаnje je štа će biti sа njimа kаdа izаđu iz zаtvorа, kаko mogu dа se reintegrišu u društvo, а dа više ne budu pretnjа", naveo je Stefаnović koji boravi u zvaničnoj poseti SAD.

XS
SM
MD
LG