Dostupni linkovi

Iranski klerik: Američka flota može biti uništena sa jednom raketom


Sa današenjg protesta protiv SAD i Izraela, ankon molitve petkom u Teheranu 10. maj 2019.

Visokopozicionirani iranski klerik je na tradicionalnoj molitvi petkom saopštio da pomorska flota SAD može biti "uništena sa jednom raketom", prenosi Reuters, poludržavnu iransku agenciju ISNA.

Američki nosač aviona Abraham Lincoln, kojeg je američka amdministracija predsjednika Donalda Trumpa poslala na Bliski istok kao upozorenje Iranu, prošao je kroz egipatski Suetski kanal u četvrtak, saopštile su vlasti na Suecu.

"Ajatolah Jusuf Tabatabai- Nedžad,... misleći na ratni brod Abraham Lincoln koji ide ka Zalivu, je rekao: 'Njihova milijardu dolara vrijedna flota može biti uništena sa jednom raketom'" izvjestila je ISNA iz centralnog iranskog grada Isfahan.

Danas je takođe objavljeno da je američka vazdušna komanda potvrdila da su B-52 bombraderi, koje je Bijela kuća poslala u Persijski zaliv, da bi odvratitli neimenovanu prijetnju iz Irana, stigli u veliku američku vojnu bazu u Kataru.

Snimnici koje je objavila Centralna komanda američkih vazdušnih snaga u petak pokazuju B-52 bombardere Start tvrđava, kako stižu u bazu u Kataru Al-Udeid kasno u četvtak.

Drugi američki bombarderi su u srijedu, sletjeli na tajnoj lokaciji na "jugozapadu Azije", navela je vojska.

U ponedjeljak je Bijela kuća najavila da će posalati američki nosač aviona Abraham Lincoln i bombardere u Persijski zaliv zbog nespecifikovane prijetnje Teherana.

XS
SM
MD
LG