Dostupni linkovi

Pucnjava u školi u Koloradu: Ubijen učenik, 8 ranjeno, napadači privedeni


Učenici sa roditeljima nakon pucnjave

Dvojica učenika otvorila su vatru u utorak unutar dvorišta škole u bogatom predgrađu Denvera, nedaleko od škole Kolumbajn, ubivši tinejdžera, ranivši osmoro drugih i šireći teror pre nego što su uhapšeni i bez povreda odvedeni u pritvor, saopštile su vlasti, prenosi Glas Amerike.

Šerif okruga Daglas, Toni Sparlok, rekao je da je par ušetao u STEM Hajlends Ranč školu i počeo da puca na učenike u dve učionice. U nekoliko minuta, zamenici šerifa iz obližnje šerifove podstanice ušli su u školu i uhapsii dvojicu osumnjičenih nakon borbe.

"Dok su policajci prilazili školi, i dalje se čula pucnjava", rekao je podšerif okruga Daglas, Holi Nikson-Klat.

Vlasti nisu objavile ime učenika koji je ubijen, ali su rekle da je reč o mladiću starom 18 godina.

"Verujem da je brz odgovor policajaca koji su ušli unutra učinio da se spasu životi", rekao je Sparlok. On nije identifikovao osumnjičene, ali je rekao da je reč o jednom odraslom i jednom maloletnom licu koji nisu od ranije poznati vlastima.

Vlasti planiraju da pretraže njihove domove i vozilo ispred škole, rekao je.

Pucnjava se dogodila gotovo tri nedelje nakon što je u susednom Litltonu obeležena 20. godišnjica masakra u školi u Kolumbajnu u kom je ubijeno 13 ljudi. Dve škole udaljene su jedna od druge oko 11 kilometara, u susednim zajednicama južno od Denvera. Takođe, pucnjava se događa tačno nedelju dana nakon što je napadač vatrenim oružjem ubio dva studenta i ranio četvoro na Univerzitetu Severne Karoline u Šarlotu.

"Tragično, ova zajednica i one koje je okružuju poznaju veoma dobro ove mrziteljske i užasne akte nasilja", reko je portparol Bele kuće Džad Dir u saopštenju. Predsednik Donald Tramp obavešten je o pucnjavi i u kontaktu je sa državnim i lokalnim zvaničnicima, rekao je Dir.

Škola STEM Hajlends ranč javna je škola sa 1.850 učenika uzrasta od obdaništa do 12. razreda.

XS
SM
MD
LG