Dostupni linkovi

Deseti protest u Podgorici: 'Pravda je zarobljena'


Predstavnici Građanskog pokreta "Odupri se 97000" su saopštili na desetom protestnom skupu u Podgorici da žele slobodu i pravdu za svakog građanina Crne Gore, a zaposlenima u crnogorskom pravosuđu poručili da ne ćute.

"Otpor mora da živi. Nema ni pravde jednake za sve građane Crne Gore. Pravdu je zarobio jedan čovjek koji drži cijeli sistem u Crnoj Gori. Okupili smo se jer u 2019. godini želimo da obezbjedimo život dostojan čovjeka", saopštio je aktivista Nikola Grdinić tokom protesta kome je prisustvovalo oko hiljadu građana.

Okupljenima se obratio pezioner, nekadašnji sindikalac Nikola Rakojević koji je kazao da je vlast opljačkala preduzeća i obespravila radnike.

Predstavnik penzionera Momo Joksimović je rekao da penzionera u Crnoj Gori ima više od 130 hiljada, da su oni gradili državu, a danas veliki broj njih preživljava.

"Institucije su zakazale i zato je građanima građanima ostala samo ulica. Većina građana je gladna, a na sjeveru svaki šesti. Buduće penzionere očekuje teži život i manje penzije", rekao je Joksimović.

Tokom skupa je izveden performans, simulacija karnevalskog suđenja
izmišljenom liku koga su nazvali "Luka Kaznić", a koji je trebalo da asocira na jednog od državnih tužilaca. Od strane građana je proglašen "krivim" zbog deportacija, ratnih zločina, izostanka optužnica u slučajevima mafijaških ubistava i korupcije na najvišem nivou.

Tokom protestne šetnje, građani su prošli pored najviših državnih
institucija ispred kojih su bile postavljene jake policijske snage. Skup je
protekao bez incidenata, a naredni protest je zakazan za 21. maj.

XS
SM
MD
LG