Dostupni linkovi

Seul: Trump podržava plan o pomoći u hrani Sjevernoj Koreji


Ilustrativna fotogrfaija
Ilustrativna fotogrfaija

Južna Koreja saopćila je u utorak da američki predsjednik Donald Trump podržava plan Seula o pružanju humanitarne pomoći u hrani Sjevernoj Koreji nakon što su Ujedinjeni narodi izvijestili da je zemlja pretrpjela najgoru žetvu u posljednjih nekoliko desetljeća, te da kronično nedostaje hrane.

Trump i južnokorejski predsjednik Moon Jae-in razgovarali su telefonom 35 minuta o načinima nastavka dijaloga sa Sjevernom Korejom unatoč testiranju oružja prošlog tjedna, objavljeno je u Seulu.

Bijela kuća je objavila da su Trump i Moon "razgovarali o nedavnim događajima" u Sjevernoj Koreji i kako postići "konačnu i potpunu denuklearizaciju".

U izvještaju Ujedinjenih naroda objavljenom u petak navodi se kako četiri od 10 stanovnika Sjeverne Koreje kronično nemaju hrane.

Američki predsjednik Trump je u subotnjoj Tweet poruci kazao kako je i dalje uvjeren da bi mogao postići dogovor sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom o denuklearizaciji.

Analitičari su sjevernokorejska testiranja protumačili kao pokušaj pritiska na Washington da se nastave pregovori o denuklearizaciji nakon što je samit Trumpa i Kima završio neuspjehom u februaru ove godine.

XS
SM
MD
LG