Dostupni linkovi

Incidenti tokom blokade radova u centru Beograda


Incidenti tokom blokade gradilišta na Trgu Republike
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Incidenti tokom blokade gradilišta na Trgu Republike

Na gradilištu na beogradskom Trgu Republike grupa ljudi, koja kaže da pripada delu građana koji su zadovoljni što se rekonstruišu centralne beogradske ulice sukobila se u utorak s predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem, odbornicima te opštine i nezadovoljnim građanima koji su u podne blokirali radove na tom gradilištu.

Kako javlja agencija Beta, osim međusobnih verbalnih uvreda došlo je i do guranja, a Bastać je izguran do izlaza sa gradilišta.

Bastać se posle nekoliko minuta vratio unutar gradilišta i nastavio blokadu, a novinarima je rekao da je u pitanju orkestrirani napad Srpske napredne stranke (SNS) i da su neki od onih koji su ga gurali navijači bliski SNS.

On je kazao da će tokom dana "biti još takvih incidenta".

Bastać je kazao da će opština Stari grad organizovati referendum na kom će građane pitati šta misle o projektima gradskih vlasti.

„Ovo je nova blokada radova iz prostog razloga što gradonačelnik Beograda nije došao da razgovara sa nama. Isto tako nije obustavio sve štetne projekte u Beogradu dok se ne održi referendum i iz tog razloga mi smo donelči odluku da 16. maja na sednici Skupštine opštine Stari grad raspišemo referendum o svim ovim radovima. Referendum će se održati 16. juna“, kazao je novinarima Bastać.

Ponovo blokada radova u centru Beograda
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00


Bastać je rekao i da nisu tačni navodi zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesić da je Grad Beograd podneo novu prekršajnu i krivičnu prijavu protiv njega zbog "blokade radova na rekonstrukciji Trga Republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine".

Ova blokada radova na Trgu Republike će, prema Bastaćevim rečima, trajati 24 sata. Organizatori su doneli sto, stolice i ozvučenje sa kojeg puštaju muziku.

Inače, Bastać je u više navrata organizovao blokade i akcije na gradilištu u centru Beograda.

Prethodna blokada, održana 24. aprila, trajala je 12 sati, a organizatori su tada naveli da će svaka naredna trajati duže.

Grupa građana, predvođena predsednikom beogradske opštine Stari grad, protivi se pretvaranju najužeg centra grada u pešačku zonu i zahteva momentalnu obustavu rekonstrukcije centra glavnog grada i smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

XS
SM
MD
LG