Dostupni linkovi

Napad na jugu Libije, odgovornost preuzela 'Islamska država'


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Najmanje devet ljudi poginulo je danas u napadu na kasarnu u mestu Sebha na jugu Libije za koji je odgovornost preuzela takozvana Islamska država, javljaju lokalni i bolnički zvaničnici.

Grad Sebha je pod kontrolom snaga koje podržavaju komandanta Kalifu Haftara.

Teroristički napad na kasarnu izvršen je u zoru, rekao je gradonačelnik Sebhe, Hamed al Kajali. On je rekao da je u napadu ubijeno devet ljudi, neki nožem, a naki iz vatrenog oružja, prenosi Beta.

Portparol medicinskog centra u Sebhi potvrdio je taj bilans i rekao da je u bolnicu doneto devet tela, ali da niko povređen nije donet.

Odgovornost za napad preuzela je takozvana Islamska država, poručujući da je ubila ili ranila 16 osoba.

Sebha je glavni grad južne libijske provincije koja se nalazi 650 kilometara južno od Tripolija i pod kontrolom je samoproglašene Libijske nacionalne armije komandanta Kalife Haftara. Haftar je sredinom januara pokrenuo ofanzivu da očisti jug zemlje od terorista i kriminalaca.

Haftar je posle toga 4. aprila krenuo u ofanzivu za zauzimanje Tripolija, gde je sedište međunarodno priznate vlade. Snage verne međunarodno priznatoj vladi i Haftarove snage sukobljavaju se u južnom delu Tripolija.

XS
SM
MD
LG