Dostupni linkovi

Gradonačelnik Novog Sada: Odustali smo od rušenja SPENS-a


SPENS, ilustrativna fotografija
SPENS, ilustrativna fotografija

„Ne postoji podrška javnosti za rušenje Sportskog i poslovnog centra Vojvodina (SPENS) i zato se ide u pravcu da se on sačuva“, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predstavljajući pristigle ponude za poboljšanje energetske efikasnosti tog objekta.

On je rekao da se na neobavezujući javni poziv javilo sedam kompanija, tri iz inostranstva i četiri domaće.

„Ponudili su različite koncepte saradnje, to jest različite metodologije kako SPENS učiniti energetski efikasnijim i ekonomičnijim“, naveo je Vučević.

On je dodao da su do sada troškove tog javnog preduzeća smanjili za 650 miliona dinara (oko 5,5 miliona evra), te da će i broj zaposlenih umanjiti za 68.

“To je jedini način na koji možemo sačuvati SPENS. Nakon 40 godina doživeće ozbiljno ulaganje i rekonstrukciju. U prizemlju će ostati butici i lokali, dok ćemo prvom spratu menjati namenu, o čemu ćemo još odlučivati”, kaže Vučević.

Dodaje da Grad nije odustao od izgradnje bazena na otvorenom i hotela pored SPENS-a, jer u Novom Sadu postoji, kaže, ozbiljan deficit u smeštajnim kapacitetima.

Mogućnost rušenja SPENS-a, izgrađenog 1981. godine, izazavala je nezadovoljstvo građana, i opozicije u Novom Sadu kada je vlast Srpske napredne stranke u ovom gradu najavila 2018. godine.

Šta rekoste?: Liturgijski centar umesto SPENS-a
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:54 0:00

XS
SM
MD
LG