Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Subotica menja formu protesta '1 od 5 miliona'


Protest "Jedan od 5 miliona" u Subotici, 12. aprila 2019.

Organizatori građanskih protesta “Jedan od pet miliona” u Subotici saopštili su da od večeras, menjaju formu protsta.

“Od sada, u našem gradu organizujemo skupove na različitim lokacijama, gde ćemo promovisati otvoreni razgovor među građanima o važnim temama koje nas tište. Težićemo da se bavimo lokalnim temama kojima dodajemo i dva najvažnija zahteva dosadašnjih protesta, fer i slobodne izbore i slobodne medije”, navodi se u saopštenju koju su medijima prosledili organizatori.

U nastavku se građani pozivaju na protest na Trgu slobode kod nedovršenog Narodnog pozorišta, koji će, kako je objašnjeno zbog predstojećih praznika, biti održan u ovom gradu na severu Srbije u utorak, 23. aprila:

“Nova okupljanja počinjemo konceptom otvorenog mikrofona, gde će svako biti u prilici da izrazi svoj stav i kaže razloge zbog čega je na ulici i šta mu smeta u gradu i društvu. Ovim konceptom nastavljamo da promovišemo proaktivnu političku kulturu i podstičemo građane da aktivno učestvuju u životu grada i rešavanju problema koji ih direktno dotiču”.

Subotica je jedan od gradova Srbije u kom su se građani pridružili antivladinim protestima koji su startovali novembra prošle godine u centralnoj Srbiji, u Kruševcu, nakon prebijanja opozicionara Borka Stefanovića. U Subotici su se demonstracije održavale svakog petka protekla dva meseca.

XS
SM
MD
LG