Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sazvana vanredna sjednica Komisije za sigurnost Federacije BiH


Damir Mašić, predsjednik Komisije sa sigurnost Federacije BiH

Damir Mašić predsjednik Komisije sa sigurnost Federacije BiH potvrdio je za RSE da je sazvao vanrednu sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u povodu najave manjeg entiteta Republike Srpske da će formirati rezervni sastava policije.

Na ovoj sjednici trebala bi biti donesena konačna odluka o tome da i entitet FBiH započne proces formiranja rezervnog sastava federalne policije.

Sjednica Komsije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH bit će održana u utorak 23. aprila 2019. godine, a Mašić je na dnevni red stavio tačku koja glasi: "Mogući pravci djelovanja u svjetlu aktuelnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti sigurnosti u Narodnoj skupštini RS-a".

Članovima parlamentarne komisije obratit će se ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara (SDA) i vršitelj dužnosti direktora FUP-a Ensad Korman. Stranka demokratske akcije (SDA) već je naložila svojim funkcionerima, pa tako i Čampari, da pokrenu inicijativu za popunu i opremanje aktivnog sastava policije u Federaciji BiH i kantonima, a istovremeno i da se zvanično pokrenu procedure za izmjene zakona u FBiH i kantonima kojima će se omogućiti uvođenje rezervnog sastava policije.

XS
SM
MD
LG