Dostupni linkovi

Mesić: Suradnjom do boljeg ekonomskog položaja u Evropi


Stjepan Mesić

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas da će politički lideri sa Sarajevo Business Foruma (SBF) dobiti poruke da u našoj regiji moramo između sebe surađivati, saopštava Fena.

"Naše gospodarstvo je kompatibilno i to trebamo iskoristiti. Ako budemo između sebe dobro surađivali možemo biti ozbiljniji na širem prostoru, u široj regiji i izvan Evrope", dodao je Mesić.

Jubilarni SBF, koji se održava deset godina zaredom, kako je kazao Mesić, našao je svoje mjesto ne samo u regiji, nego u Evropi i svijetu. Forum je pokazao svoju veličinu i da misli na budućnost.

"Poruke ovog foruma su značajne za sve, značajne za ljude u biznisu, ali i za političke lidere", naveo je Mesić.

Mesić je za N1 komentarisao pozitivne poruke o suverenosti i teritorijalnom integritetu BiH koje je na SBF poslao predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik:

"Puno toga sam čuo od gospodina Dodika s čim se nikad nisam složio jer je bilo protiv vizije razvoja našeg prostora i ujedinjenja Evrope međutim današnjim govorom on odudara od svega toga. To je iznenađenje, bilo bi dobro da nastavi sa ovakvim govorima," piše N1.

Mesić je na Sarajevo Business Forumu učestvovao na panelu na kome se govorilo o mogućnostima prevazilaženja izazova sa kojima se susreću privrednici jugoistočne Evrope.

XS
SM
MD
LG