Dostupni linkovi

Sučeljavanje Zelenskog i Porošenka na stadionu u Kijevu


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Savjetnici ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka i izborni izazivač Volodimir Zelenski složili su se da će se kandidati sučeliti u raspravi 19. aprila na Olimpijskom stadionu u Kijevu, izjavio je glasnogovornik sadašnjeg predsjednika Ukrajine.

Glasnogovornik Olej Medvedev rekao je kako je "jutros potpisan sporazum između predstavnika izbornog stožera Petra Porošenka i Volodimira Zelenskog".

Porošenko je ranije ustrajavao na tome da se sučeljavanje održi u drugo vrijeme i na drugom mjestu, ali je kasnije izjavio da će se sastati sa Zelenskim na stadionu 14. aprila. Porošenko je tog dana otišao na stadion i razgovarao s novinarima i pristašama, ali Zelenski se nije pojavio.

Zelenski, politički novajlija i komičar koji je glumio predsjednika u TV seriji, a pobijedio je 31. marta u prvom krugu izbora s velikom razlikom od Porošenka, ali nije dobio dovoljnu potporu kako bi izbjegao drugi krug.

Većina anketa pokazuje da Zelenski ima znatnu prednost pred Porošenkom u drugom krugu koji se održava u nedjelju21.aprila.

XS
SM
MD
LG