Dostupni linkovi

'Marš za životinje' središtem Zagreba


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Oko 450 glasnih sudionika okupilo se u subotu u "Maršu za životinje" središnjim ulicama Zagreba s transparentima, veganskim zastavama, šarenim dimnim bakljama, uz bubnjanje i zviždanje s porukom protiv napuštanja i mučenja životinja te njihovog iskorištavanja i zlostavljanja u industriji zabave, proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima, lovu i drugim područjima.

Riječ je o trećem "Maršu za životinje" kojeg su organizirale udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede. Sudionici su se okupili na Trgu kralja Tomislava, odakle je povorka krenula središnjim ulicama Zagreba do Trga bana Jelačića gdje su se sa porukama za slobodu i prava životinja obratili građanima, te potom nastavili u povorci Jurišićevom ulicom do Trga hrvatskih velikana. "Marš za životinje" trajao je oko tri sata.

Sudionici su istaknuli da su se okupili za najslabije, koji se ne mogu izboriti za sebe te da se zato oni bore za najosnovnija prava životinja, na život bez boli i patnje, bez kaveza, na život gdje ih neće derati na živo, klati u klaonicama i ubijati zbog krzna i kože i pokusa, i gdje ih neće ostavljati na ulicama, zlostavljati, mučiti, zanemarivati. Poručili su da žele životinjama jednako što svi zajedno želimo jedni drugima - ljubav, suosjećanje, dobrotu.

Na brojnim transparentima je između ostaloga pisalo: "Marš za životinje - zajedno za pravedniji i suosjećajniji svijet", "Suosjećanje umjesto puške", "Lov je ubojstvo iz zabave", "Ne pričajte o ljubavi i miru dok imate mrtve životinje na tanjuru", "Jedi grah, budi zdrav", "Veganska prehrana za spas planeta", "Životinje su tu s nama, ne za nas", "Životinje nisu tu da ih jedemo, nosimo ili testiramo na njima".

XS
SM
MD
LG