Dostupni linkovi

Veliki požari u Severnoj Makedoniji


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Severne Makedonije uvelo je zabranu kretanja u šumama i šumskim predelima zbog pojave šumskih požara. Zabrana počinje da se primenjuje, kako je navedeno, od danas i trajaće do daljnjeg.

Zabrinjavajuće stanje požara u selu Sasa u Makedonskoj Kamenici polako se stabilizuje. Sinoć je oko 23 sata započela akcija evakuacije stanovništva koje živi u blizini naselja Tračtanica i Adžiite. Prema informacijama sa terena, u užasnom požaru, meštani su uzeli ono što su mogli da spasu i pobegnu. Iz Vatrogasne službe saopšteno je da se situacija sa smirivanjem vatre normalizovala. Prema njihovom mišljenju, izvjesnije je da će danas verovatno biti potrebno gašenje iz aviona danas. Lokalizacija požara uključuje timove TPPE iz Makedonske Kamenice i regiona, timove "Nacionalnih šuma" i Šumske policije, a na terenu su takođe zaposleni u graničnoj policiji.

Uprava za zaštitu i spašavanje je alarmirala na povećanu opasnost od požara na otvorenom prostoru. Apeluje se na gradonačelnike da se aktivno uključe pružanjem lične i materijalne pomoći u gašenju šumskih požara, ako kadrovski i materijalni resursi ne mogu da lokalizuju pojavu požara.

XS
SM
MD
LG