Dostupni linkovi

Huawei: U Beogradu instalirano 100 video kamera


Ilustracija

Kamere nove generacije, njih 100 za video nadzor u Beogradu su već postavljene, potvrđeno je u petak u studiji slučaja objavljenoj na zvaničnom veb sajtu kompanije Huawei.

Za razliku od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije čiji su predstavnici davali nejasne i protivrečne izjave, Huawei je objavio detaljne informacije o postavljanju kamera za video nadzor u Beogradu, navodi Share fondacija.

Kompanija navodi da je Ministarstvu unutrašnjih poslova ponudila inteligentne sisteme video nadzora (IVS), sisteme inteligentnog transporta (ITS), unapredjenu 4G mrežu (eLTE broadband trunking technology), unifikovane data centre i povezane komandne centre.

Dodaje se i da je prvobitno instalirano devet test kamera na pet lokacija, uključujući sedište Ministarstva unutrašnjih poslova, sportsku arenu, tržni centar i policijsku stanicu.

Huawei navodi da su u test fazi kamere uspešno obavile više funkcija, pa se nakon uspešne test faze, pristupilo zaključivanju Sporazuma o strateškom partnerstvu 2017. godine.

Navodi se da je u prvoj fazi projekta instalirano 100 video kamera na više od 60 ključnih lokacija.

Korišćen je veliki broj naprednih tehnologija i proizvoda, uključujući infracrveno prepoznavanje registarskih tablica i 4K video rešenja.

Dobijene podatke kompanija čuva na naprednom uređaju za skaldištenje pod nazivom "OceanStore", a period zadržavanja dobijenih podataka ograničen je do jedne godine.

Navodi se da su instalirane kamere zaslužne za rešavanje većeg broja kriminalnih dela, kao i da je zahvaljujući Huawei inteligentnoj tehnologiji policija sada u mogućnosti da pronadje osumnjičene na osnovu zadržanih video snimaka.

Prema navodima kompanije Huawei MUP će razviti sveobuhvatno rešenje "Sigurnog grada" koje će u početku pokrivati grad Beograd, dok je krajnji cilj da se ovakvo rešenje implementira na teritoriji cele Srbije.

XS
SM
MD
LG