Dostupni linkovi

Šabić veruje da nije bio napad, MUP potvrđuje


Rodoljub Šabić
Rodoljub Šabić

Nekadašnji poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja Srbije Rodoljub Šabić, koji je sinoć oko 20 sati tvitovao fotografiju svog raskrvavljenog lica ispod desnog oka, jutros je objavio da ga je neko sapleo u Sremskoj ulici sa leđa i da veruje da nije bio napad, već slučaj.

"Sinoć na VMA sanirana arkada i ušiven obraz. Neko me u Sremskoj ulici od pozadi sapleo i udario sam glavom u trotoar. Verujem da nje bio napad, već slučaj, niko me posle, kad sam pao, nije udarao. Policije, državne ili gradske nije bilo, ni tada ni posle", naveo je u poruci na tviteru.

Povodom ovog događaja oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je u izjavi za medije naveo da "Šabića niko nije napao".

"U interesu javnosti Srbije, želim da kažem da Ministarstvo unutrašnjih poslova danas sa sigurnošću može da saopšti da gospodina Rodoljuba Šabića u Beogradu juče niko nije napao. Iako ovaj događaj nije prijavljen, niti je gospodin Šabić pozvao policiju, želeo policijsku pomoć niti asistenciju u bilo kom trenutku, policija je izašla na lice mesta. Policija je utvrdila tačnu lokaciju gde je gospodin Šabić pao, prikupila snimke okolnih kamera i nepobitno utvrdila da nijedno lice koje je prolazilo ulicom ni u jednom trenutku nije napalo gospodina Šabića", navodi u saopštenju ministar unutaršnjih poslova Srbije.

Rodoljub Šabić je sinoć, uz fotografiju povređenog lica na tviteru ostavio poruku: „Šta su napravili od mog rodnog grada?“ i „Bezumlja u ovoj zemlji imamo i previše. Zato moram da kažem, siguran sam da ovo nije posledica nikakvog politički inspirisanog napada.“

Objava fotografije pokrenula je diskusije i nagađanja na društvenim mrežama, te poruke na lažnim profilima koji nose Šabićevo ime.

Šabić do ovog trenutka nije odgovorio na pozive na broj dostupan Radiju Slobodna Evropa, niti na SMS poruke.

Šabiću je decembra prošle godine istekao mandat poverenika za informacije od javnog značaja, posle četrnaest godina provedenih na čelnoj poziciji u tom telu.

XS
SM
MD
LG