Dostupni linkovi

Prvi protest 'Jedan od pet miliona' u Priboju


Priboj, 28. mart 2019.

Prvi protest „Jedan od pet miliona“ okupio je nekoliko stotina građana na Trgu Fapa u Novom Priboju koji su došli da izraze nezadovoljstvo lokalnom i republičkom vlašću. Okupljenima se prvo obratio Milan Kašerić, jedan od organizatora skupa koji je poručio:

"Nećemo da ćutimo i trpimo, nećemo da gledamo u zemlju pognutih glava dok nam decu isteruju iz zemlje, nećemo da slušamo priče o nikad većem BDP i najjačoj ekonomiji ekonomije. Dosta je bilo."

Na protestu u Priboju govorio je Dragan Nijemčević, bivši radnik i sindikalac Fapa.

„Znate li da je proizvodnja Fapa pala na ono što smo mi nikada radili ono što smo mi radili do doručka ili u prvoj smeni? Svi radnici Fapa su danas bili u kancelariji gde im je prećeno da ne smiju doći na protest. Vaša primanja drage kolege su dnevna potrošnja pojedinih ljudi u Srbiji. Od ponosnih radnika Fapa postali ste robovi", rekao je Nijemčević.

Okupljenima se obratio i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

"Arilje, Ivanjica, Užice znaju kako da pokrenu Srbiju, kako da resurse koje mi imamo stavimo u funkciju da naši mladi ne odlaze iz ovih krajeva. Ali oni nas ne čuju. Zato moramo na ulicu", rekao je Stamatović.

Nakon skupa okupljeni su prošetali glavnom ulicom do Novog mosta.

XS
SM
MD
LG