Dostupni linkovi

Trebinje: Migranti sa djecom pet dana lutali bez hrane i pića


Migranti na granoci BiH, Crne Gore i Hrvatske, 26. mart 2019.
Migranti na granoci BiH, Crne Gore i Hrvatske, 26. mart 2019.

Kod graničnog prelaza Zupci prema Crnoj Gori jutros je pronađeno 10 migranata, među kojima i petoro djece i jedna trudnica, u veoma teškom stanju, rekao je Srni koordinator za deminiranje pri gradskoj upravi Trebinja Mišo Pamučina, javlja Glas Amerike.

I reporter RSE javlja da je a tromeđi BiH, Crne Gore i Hrvatske, prilikom redovnih aktivnosti koordinatora za deminiranje Grada Trebinja Miša Pamučine, obilježavanje plakatima minskih polja, u mjestu Jablan Do zatekao je deset migranata koji su bili veoma iscrpljeni. Među njima je bilo djece i jedna trudnica.

Koordinator za deminiranje Grada Trebinja Mišo Pamučina pronašao je deset migranata veoma iscrpljenih.

"Radili smo redovne aktivnosti obilježavanje minskih polja upravo zbog migranata da ne bi ušli u minskom polje i prilikom rutinskog posla naišli smo na grupu migranata, njih desetak, gdje je bila i trudna žena, petoro šestoro djece, koji su pet dana lutali tim brdovitim, kamenitim terenima gdje je hladno, velika je nadmorska visina. Jedna žena je imala temperaturu, upravo ta trudnica.

Sa Pamučinom su bili i volonteri Crvenog krsta koji su odmah pozvali svoju ekipu koja je donijela hranu i vodu, a nakon toga predati su u daljnu nadležnost Graničnoj policiji na graničnom prelazu Zubci na putnom pravcu Trebinje - Herceg Novi.

Marica Tomović sekretar Crvenog krsta Trebinje kaže:

"Pošto nam je rečeno da su ljudi u dosta iscrpljenom stanju, obaveza je bila da uradimo što možemo to je da im ponudimo hranu, vodu i da to odnesemo na lice mjesta"

Kako nam je rečeno od strane koordinatora za deminiranje Grada Trebinja riječ je o Iračanim i Irancima koje je hrvatska policija sa svoje teritorije prebacila na teritoriju BiH.

XS
SM
MD
LG