Dostupni linkovi

Hapšenja zbog restrukturisanja pulskog brodogradilišta


Protest radnika 3. maj i Uljanika, Pula, fotoarhiv
Protest radnika 3. maj i Uljanika, Pula, fotoarhiv

Hrvatska policija počela je jutros na području Istre hapšenja vezana za restrukturisanje brodogradilišta Uljanik, a akcijom je obuhvaćeno 12 bivših čelnika pulske Uljanik grupe, javljaju hrvatski mediji.

U toku su privodjenja i pretraga domova i poslovnih prostora u kojima učestvuje stotinak policajaca. Očekuje se da će akcija trajati tokom celog dana. Regionalna N1 televizija navodi da je istraga proširena i na brodogradilište 3. maj iz Rijeke koje je deo pulske Uljanik grupe.

Zasad nije poznato koliko je osoba uhapšeno.

Istovremeno s policijskom akcijom, u Puli su jutros, šestog dana štrajka, na ulice izašli radnici Uljanika koji traže spas posrnulog brodogradilišta. Oni su na sat vremena blokirali saobraćaj u blizini brodogradilišta.

Predsednik štrajkaškog odbora Boris Cerovac rekao je novinarima da je "svakim danom sve manje nade za opstanak brodogradilišta".

"Mi ne želimo da se Uljanik i 3. maj ugase, odnosno ne želimo da se ugasi niti jedno brodogradilište, već da brodogradnja i dalje postoji na ovim prostorima", rekao je Cerovac.

Vlada još nije donela odluku o tome hoće li brodogradilište pustiti u stečaj ili će se ići u novo restrukturisanje, što traže radnici.

XS
SM
MD
LG