Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dodik i Primakov: Dobri odnosi BiH i Rusije, posebno privredna saradnja Rusije i RS


Primakov i Dodik u Banjoj Luci

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je u Banjoj Luci sa poslanikom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i predsjednikom Ruske humanitarne misije Jevgenijem Primakovim.

Tokom sastanka konstatovano je da su odnosi BiH i Ruske Federacije dobri, kao i da su dobre i pretpostavke da se ta saradnja unapređuje u svim oblastima. Naglašeno je i da je ta saradnja posebno dobra sa Republikom Srpskom, u koju je Ruska Federacija ušla sa značajnim investicijama.

Dodik i Primakov razgovarali su i o aktuelnim političkim pitanjima u BiH, s naglaskom na formiranje vlasti na nivou BiH, ali i evropskim integracijama za koje je u BiH postignut konsenzus.

Ranije danas Primakov se sastao i sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem. Čubrilović je rekao da Narodna skupština ima prijateljsku saradnju sa Zakonodavnom skupštinom Sankt Peterburga, te da je nakon posjete predsjednika Savjeta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko međuparlamentarna saradnja podignuta na viši nivo, što je od posebnog značaja za parlament Srpske.

Primakov u Banjaluci
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

XS
SM
MD
LG