Dostupni linkovi

Šešelj zapalio zastave EU i NATO na skupu radikala u centru Beograda


Radikali zapalili zastave NATO i EU
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

Radikali zapalili zastave NATO i EU

Protest pristalica ekstremno desničarske opozicione Srpske radikalne stranke (SRS) povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja i pravosnažne presude kojom je bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora, održan je u nedelju, u centru Beograda.

Šešelj, koji je u aprila 2018. godine u Hagu pravosnažno osuđen za ratne zločine, je tokom protesta zapalio zastave EU i NATO.

Skup pristalica radikala počeo je u Knez Mihailovoj ulici u podne, a potom je nekoliko desetina okupljenih učestvovalo u protestnoj šetnji ulicama Beograda, koja se završila ispred Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu.
Okupljeni su, između ostalog, skandirali "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija", a nosili su stranačka obeležja i zastave Ruske Federacije.
Dvočlana delegacija SRS predala je u Predsedništvu dva toma knjige lidera te stranke Vojislava Šešelja, u kojoj se negira genocid u Srebrenici.
Protestna šetnja pristalica SRS u centru Beograda
Protestna šetnja pristalica SRS u centru Beograda
Uoči ovog protestaa, lider radikala je rekao da će zatražiti da Srbija odustane od puta ka Evropskoj uniji (EU) gde su kako je rekao, koncentrisani "svi srpski neprijatelji" ali i da se vlast u Beogradu "više i bolje" angažuje kada je reč o odbrani Srba pred Haškim tribunalom.

U nedelju, 24. marta, obeležavaju se dve decenije od početka NATO bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, koje je trajalo 78 dana.

Bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću je 20. marta u Hagu izrečena pravosnažna presuda na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i ratnih zločina u BiH.

Karadžić kriv, Sarajevo zadovoljno
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

XS
SM
MD
LG