Dostupni linkovi

Novozelandski napadač Tarrant 'boravio u Sloveniji 2016.'


Brenton Tarrant, fotoarhiv
Brenton Tarrant, fotoarhiv

Australac Brenton Tarrant, koji je osumnjičen za napad na dvije džamije na Novom Zelandu i ubojstvo 50 ljudi, boravio je u travnju 2016. godine u Sloveniji, potvrdila je slovenska policija.

Tarrant je sredinom travnja 2016. godine avionom iz Istanbula sletio na zračnu luku Brnik, ali drugi podaci o njegovom kretanju u Sloveniji i dužini boravka za sada nisu poznati, navodi Uprava slovenske policije.

U policiji nemaju podataka da li je Tarrant boravio u nekom od hotela ili prenoćišta i koliko se u Sloveniji zadržao, budući da po zakonu o prijavi prebivališta stanodavci nisu dužni čuvati podatke od prije nekoliko godina.

U tijeku su istrage kako bi se provjerile druge mogućnosti utvrđivanja njegova boravka, kao što su moguće unajmljivanje automobila, prenose slovenski mediji.

Bugarski državni tužitelj Sotir Tsatsarov objavio je da je Tarrant nedavno posjetio jugoistočnu Europu te da se istražuju kontakti koje je možda uspostavio.

Ranije je priopćeno da je Tarrant boravio i u BiH, Hrvatskoj i Bugarskoj.

Australski državljanin Brenton Tarrant optužen je pred Okružnim sudom u Christchurchu za ubojstvo, nakon što je u džamijama na Novom Zelandu ubio 50 i ranio više desetaka ljudi.

Tarrant se nije izjasnio o krivnji, a ponovo bi se pred sudom trebao pojaviti 5. travnja kada će se, prema navodima policije, najvjerojatnije suočiti s novim optužbama.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG