Dostupni linkovi

Anasonović: Nema razgovora sa Vučićem


Jelena Anasonović
Jelena Anasonović

Nema razgovora sa Aleksandrom Vučićem, izjavila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Jelena Anasonović, jedna od organizatora građanskih protesta „1 od 5 miliona“ u Srbiji. Ona je, nakon što je predsednik Srbije 18. marta rekao da „uvek želi da razgovara sa građanima koji protestuju, ali ne sa liderima opozicije“, rekla da nije prvi put da se Vučić služi floskulama.

„Bilo bi izuzetno pogrešno prihvatiti takav predlog Aleksandra Vučića u sadašnjoj atmosferi i medijskoj neslobodi u Srbiji. Bez dobre pripreme sastanka i prenosa uživo, on bi se sigurno trudio da izumanipuliše građane. Vučić, članovi njegove partije i Vlade Srbije, trude se da delegitimišu, minimiziraju i ugase proteste. Dogodila su se hapšenja mladih koji protestuju, pretučeni su organizatori protesta u Žagubici i Negotinu, i dok god se tako budu ponašali dijalog sa ovom vlašću bio bi samo još jedna od manipulacija“, rekla je Jelena Anasonović za RSE.

Anasonović je podsetila da su, nakon prve slične izjave Aleksandra Vučića, u decembru 2018. organizatori protesta pozvali predsednika Srbije da dođe na plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i građanima kaže šta ima.

Ona je rekla da će protesti biti nastavljeni po dosadašnjem modelu, odnosno da će se na njima obraćati javne ličnosti, predstavnici sindikata i drugi građani, kao i da će jedna od centralnih akcija i dalje biti zahtev da Radio-televizije Srbije objektivno informiše javnost.

Antivladini protesti održavaju se u Beogradu svake subote od 8. decembra 2018. godine, a u međuvremenu su se proširili na više gradova Srbije.

XS
SM
MD
LG