Dostupni linkovi

Osumnjičeni za upad u RTS na slobodi


Policija i demonstranti u zgradi RTS 16. mart 2019.
Policija i demonstranti u zgradi RTS 16. mart 2019.

Prekršajni sud ukinuo je presude od 30 dana zatvora petorici osuđenih zbog upada u zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu tokom protesta "Jedan od pet miliona", potvrdio je večeras agenciji Beta predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović.

On je rekao da su ukinute prvostepene presude i da se postupak ponavlja i da će se oni braniti sa slobode te još večeras biti pušteni iz zatvora.

"U toku je komunikacija pisarnice Prekršajnog suda i zatvora da se proslede presude i dopis i da oni budu pušteni iz zatvora večeras", rekao je Marinović.

Prethodno su mediji javili, pozivajući se na Viši sud, da su osobe koje su uhapšene, jer su u zgradu RTS-a unele motornu testeru, puštene iz pritvora i da će se braniti sa slobode.

Reč je o dvojici koji su u subotu u zgradu RTS-a uneli motornu testeru, a treći je osumnjičen za napad na policajca.

Kako se navodi u saopštenju suda, nakon saslušanja trojice osumnjičenih U.S, M.P. i M.Č, sudija je doneo rešenje kojim je odbio predlog za određivanje pritvora.

Osumnjičenima se stavlja na teret krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu u saizvršilaštvu iz člana 344 a stav 1 Krivičnog zakonika u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

Protiv ovog rešenja Više javno tužilaštvo se može žaliti krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana.

U Zrenjaninu je danas održan protest podrške uhapšenima, nekoliko desetina građana okupilo se kako bi podržalo sugrađane i poslalo poruku kako su uz njih, prenosi N1. Rekli da protest nije politički motivisan i da su želeli da pokažu kako oni nisu nasilni, već komšije, sugrađani i roditelji.

Policija izbacila demonstrante iz RTS-a
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

XS
SM
MD
LG