Dostupni linkovi

Delegacija ruskog parlamenta u ponedeljak u Beogradu


Ilustrativna fotografija

Delegacija ruskog parlamenta koju će predvoditi zamenik predsednika Saveta Federacije Andrej Turčak boraviće u ponedeljak u Beogradu gde će sastati sa srpskim zvaničnicima i prisustvovati međunarodnoj konferenciji, saopštila je danas ruska ambasada.

Turčak, koji je i sekretar Generalnog saveta ruske stranke "Jedinstvena Rusija", u ponedeljak ujutro položiće venac kod spomenika Oslobodiocima Beograda i položiti cveće kod spomenika sovjetskim vojnicima.

Ruski zvaničnik će potom prisustvovati otvaranju međunarodne konferencije "20 godina nakon bombardovanja Jugoslavije - lekcije za evropsku bezbednost u 21. veku", na kojem bi u uvodnom delu trebalo da govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na tom skupu biće i drugi ruski poslanici i članovi stranke "Jedinstvene Rusije", među kojima su Andrej Klimov, Jevgenij Primakov i Aleksej Gromiko, kao i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin, dodaje se u saopštenju ruske ambasade u Beogradu, prenosi agencija Beta.

Ambasada je dodala da je planiran sastanak Turčaka sa Vučićem, kao i potpisivanje "Beogradske izjave" o saradnji stranaka, u prisustvu predsednika Srbije i direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića.

XS
SM
MD
LG