Dostupni linkovi

Zatvor za napadača na vlasnika TV Happy


Ilustracija

Viši sud u Beogradu izrekao je u ponedjeljak jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i četiri meseca Željku Rutoviću koji je u bekstvu, jer je hicima iz pištolja naneo teške telesne povrede biznismenu Predragu Rankoviću Peconiju, u beogradskom hotelu "Prag" marta 2018. godine.

Rutovićevom telohranitelju Nedjeljku Muminu sud je izrekao kaznu zatvora od dve godine i četiri meseca.

Predrag Ranković Peconi je vlasnik kompanije "Invej", čija je osnovna delatnost proizvodnja ulja, kao i televizije Happy sa nacionalnom frekvencijom.

Agencija Betra prenosi da je, obrazlažući presudu, sudija Slavica Nikolić rekla da je pri izvršenju krivičnog dela Rutović pokazao "veliku upornost" što je po njenim rečima, moglo da se zaključi iz video snimka incidenta u "Pragu" koji je uvršten kao dokaz.

Govoreći o Muminu, sudija je kazala da su njegove radnje "lakše i blaže" jer je kvalifikovan kao pomagač u tom krivičnom delu.

Rutoviću koji je u bekstvu, i njegovom telohranitelju izrečene su jedinstvene kazne za nanošenje teških telesnih povreda, nedozvoljeno nošenje oružja i nasilničko ponašanje.

Oštećeni Predrag Ranković Peconi nije došao na izricanje presude a nije želeo ni da se pridruži krivičnom gonjenju Rutovića niti je tražio odštetu.

Odbrana Željka Rutovića i Nedjeljka Mumina najavila je žalbu na prvostepenu presudu.

XS
SM
MD
LG