Dostupni linkovi

Medijska udruženja traže zaštitu za novinara Milana Jovanovića


Milan Jovanović
Milan Jovanović

Članovi Radne grupa za bezbednost novinara iz medijskih asocijacija i udruženja saopštili su danas da je važno da nadležni organi preduzmu odgovrajuće mere da zaštite novinara Milana Jovanovića, nakon puštanja na slobodu predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića.

Kako se navodi u saopštenju, sam novinar Milan Jovanović izrazio je zabrinutost za svoju i bezbednost svoje porodice, a takođe je za svoju bezbednost zabrinut i kolega iz redakcije Žig Info Željko Matorčević koji je fizički napadnut dva meseca pre napada na Jovanovića.

Članovi Radne grupe su kazali su da će nastaviti da prate situaciju i razgovarati sa Jovanovićem i Matorčevićem i da ukoliko oni budu smatrali da im je nužna zaštita, da će Ministarstvu unutrašnjih poslova biti predloženo da razmotri takvu mogućnost.

Saopštenje su potpisali Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Asocijacija medija i Asocijacija onlajn medija.

XS
SM
MD
LG