Dostupni linkovi

Trump: Dobri odnosi sa Sjevernom Korejom


Američki predsjednik Donald Trump
Američki predsjednik Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak u obraćanju novinarima ispred Bijele kuće da je ubijeđen da Sjedinjene Države mogu sklopiti trgovinski sporazum sa Kinom, ali je dodao da misli da SAD mogu dobro proći sa ili bez sporazuma sa ovom azijskom državom.

Ranije je trgovinski savjetnik Bijele kuće Clete Willems rekao da su ove dvije zemlje postigle napredak u razgovorima ali da je preostalo još mnogo toga da se uradi.

Na pitanje o izvještaju koji kaže da Kina nije baš optimistična oko trgovinskog sporazuma i da se sastanak sa kineskim predsjednikom Xi Jinping možda neće ni desiti: "Nisam čuo ništa o tome. Mislim da smo uredu. U svakom slučaju mi ćemo biti uredu, sa ili bez dogovora".

Trump je također rekao da mu je žao svog bivšeg voditelja izborne kampanje koji je dan ranije osuđen na 47 mjeseci zatvora zbog porezne i bankovne prevare.

Pored toga Trump se osvrnuo i na Sjevernu Koreju rekavši da će biti razočaran ako ova zemlja nastavi testiranje naoružanja, te je ponovio da ima dobre odnose sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong Unom.

XS
SM
MD
LG