Dostupni linkovi

Koen tuži Trampa zbog neplaćenih 3,8 miliona dolara


Majkl Koen, bivši privatni advokat Donalda Trampa deceniju i po, tužio je je kompaniju predsednika SAD jer mu, kako tvrdi, nije isplatila nekoliko miliona dolara naknade za pravne usluge i troškove.

On je istakao da je Organizacija Tramp prestala da mu plaća u maju prošle godine, kada je postalo jasno da će sarađivati u različitim istragama koje se vode protiv američkog predsednika, uključujući i onu na čijem je čelu specijalni savetnik Robert Muler, oko ruskog uticaja na izborima u SAD 2016.

Koen je istakao da mu Trampova kompanija duguje najmanje 3,8 miliona dolara.

Koen (52) odlazi na proleće na služenje trogodišnje kazne zatovra nakon što je priznao krivicu za kršenje pravila u finansiranju izborne kampanje. To, između ostalog, uključuje mito (hush money) koji je dat da ćute porno glumica Stormi Danijels, čije je pravo ime Stefani Kliford, te bivša modelka Plejboja Karen Mekdugal, koje su tvrdile da su imale intimne odnose sa Trampom, koji je to negirao, kao i da je bio u dosluhu sa Moskvom.

Koen je ove sedmice okončao svedočenje pred istražiocima u Kongresu o Trampovim aktivnostima.

On je krajem februara nazvao Trampa “prevarantom, ali, kako navodi Rojters, nije pružio neposredne dokaze da su Tramp ili njegov izborni štab bili u dosluhu sa Moskvom tokom kampanje 2016.

Tramp je optužio Koena da "laže".

Organizacija Tramp za sada se nije oglasila povodom Koenovih tvrdnji.

XS
SM
MD
LG